keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tyyli hakusessa - tyylikortit

Miten tyylikorttini ovat syntyneet


Tehtävänannossa ohjeistettiin valmistamaan 5kpl mitoiltaan 10 cm x 20 cm korttia, joihin leikkaamalla, repimällä, sommittelemalla ja liimaamalla tuotan omia uusia tyylejä.


Tyylikortit, jotka valitsin esiteltäviksi palautuksessa. 

Listassa ylhäältä alas: Kaipiainen, Hylättyjen esineiden talo, Jäätikkö, Antiikkiesineiden ruhtinatar, ja Ruusutarha.

Villiksihän se meni. Kun minulla oli muutaman reippaan askarteluillan jälkeen kotona noin 25 korttia ja leikkeitä vielä toiseen samanlaiseen liutaan, alkoi karsinta. Huomasin nopeasti, että kaikki tyylikorttini muistuttavat paljon toisiaan. Tiivis sommittelu on tietysti omasta työskentelytavastani johtuvaa, mutta kuvien värimaailma ja muodot johtuvat vain osittain omista mieltymyksistäni ja tärkein monipuolisuutta rajoittava tekijä on ollut käytettävissäni ollut materiaali: lehdet joista leikkasin kuvat ja kirjat joista kopioin.

Kuva tyylikorttien valmistamiseen käyttämistäni materiaaleista.

Materiaaleina käytin m.m. seuraavia lehtiä: Noa Noa: A journal of Romance, Glorian Antiikki, Me Naiset, Helsingin museoiden julkaisuja; sekä kirjoja Buttericks Victorian Dressmaking Techiniques, Mary Olkin virkkausohjekirjoja ja Pietarin teatterien historiaa.

Ne loput tyylikortit, jotka tein ennen kuin päätin että on pakko lopettaa.

Tyylikorteissani näkyy toistuvan muutama teema ja väri: harmaat ja tummat sävyt, sinisen eri sävyt, antiikkiesineet, kustavilaiset vaaleat pastellit, ferrotinta, luonnonelementit kuten vesi ja olomuotonsa jää, naisten kasvot ja kerrokselliset tekstiilit. 

Tätäkin blogikirjoitusta tehdessäni heräsi taas into askarrella. Tyylikortti on kätevän kokonsa ja yhteen kokoavan ideansa vuoksi erittäin houkutteleva media ideoiden saamiseksi paperille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti