keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Etanoita ja mustesieniä osa 2

Mustesieni -kankaan sommittelu kierrätyskankaisiin

Painoin Mustesieni-kankaan kierrätyskankaille samalla ajatuksella kuin Crème -kankaankin. Käytössäni oli Salon Kierrätyskeskuksetsa ostamani sekä ystävien lahjoittamat kankaat. Näistä valitsin Mustesieni-kuosilla painettavaksi seuraavat:
  • ruskean UFFin sekoitekankaan
  • ruskearaidalliset verhot
  • pitkän vihreän pellavakapan

Ruskea kangas

Sopivaksi väriyhdistelmäksi valitsin ruskean pohjan kanssa tummanvihreän. Väriä oli värikeittiössä aimo annos värireseptien kokeilun jälkeen. Sekoitussuhde oli vihreä 455 50/50.




Puuvillaverhot

Puuvillaverhoissa oli jo painettuna ruskeita raitoja. Raitojen avulla kohdistin seulat kätevästi allekkain. Aloitin oikealle katsovalla etanalla sekä vasemmassa alareunassa että oikeassa yläreunassa. Vasemmalle ja oikealle kääntyvä etana vuorottelevat allekkain painoraportissa.


Näiden kahden väliin jää kolmen kankaan ruskean raidan paksuinen alue, johon painoin vielä rivin etanoita. Teippasin maalarinteipillä rajan etanoiden ja sienten rajalle seulaan, jotta väriä ei vahingossa painautuisi kankaaseen sienikuviosta. Keskimmäinen etanajono asettui puoliraporttiin, mutta kuvio oli väljän näköinen ja etanoiden väliin jäi tyhjää, joten maalasin pensselillä vapaalla kädellä samalla vihreällä värillä pieniä mustesieniä tyhjiksi jääneille alueille. 


 
Alkuperäinen kuva vastavalo.fi. 


Vihreä pellava

 Vihreä pellava oli erittäin kiitollista työstettävää. Kappa oli lähes täydellisesti juuri seulan levyinen, joten saatoin erittäin helpolla ja pienellä vaivalla painaa kuosia alhaalta ylöspäin. Aloitin ns. "alareunasta" ja painoin peräkkäin vasemalle katsovan etanan seulalla ja vuorotellen oikealle katsovan etanan seulalla. Kohdistusongelmista pellavalle olin oppinut sen, etten voi luottaa ettei kangas venyisi, joten pidin varmimpana silmämääräistä kohdistusta jokainen painokerta erikseen.

Värinä käytin vihreää 455 suhteessa 25/75. Väristä tuli lempeä ja pehmeä ja sen sinertävyys nousi kauniisti esiin kellertävämmästä kankaasta, joka oli lähes limetinvihreää.







Seuraavaksi kerron valotusseulan valmistuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti