keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Kurssin päätteeksi: palautus


Portfolion teko dokumenttina työskentelystä

Olen tyytyväinen blogiformaattiin portfolion mediana.Olen blogialustaa käyttämällä ja kuvat pilveen tallentamalla kiertänyt m.m. tulostamiseen liittyvät ongelmat.

Portfolio sisältää nyt useamman kerran toistuvia samoja kuvia. Olen halunnut elävöittää tekstiä kuvilla ilman huolta siitä, että käyttäisin moneen kertaan tulostettua kuvaa turhaan.

Portfolion kronologisuuden ja keskinäisen linkittymisen kautta olen halunnut esittää työvaiheet jatkumona. Koska käsityöläisen tehtävissä aika on kallisarvoinen resurssi, ideointi- ja suunnittelu tuli tehtyä askareiden ja valmistelutöiden lomassa.


Raakeli on ystävä.

Dokumentointi

Portfolio ei joka kohdalla dokumentoi tekemääni työtä tarkasti. Tämä johtuu muutamasta harmillisesta vahingosta, m.m. siitä että hajotin kamerani. Kamerastani myös loppuu akku nopeasti ja ilman virtaa en pysty ottamaan kuvia vaikka olisin kuinka paiskinut kankaan parissa töitä. Pesualtaan ääressä kuuraamassa vietyt tunnit eivät siis etsivärin silityksen ohella ole tallentuneet.



Visuaalisuuten kannatti palata useamman kerran, ettei menisi puurtamiseksi.


Ajan käyttö

Aikataulutustani pidän tehokkaana ja toimivana. Lisäksi olin taloudellinen ja säästäväinen. Ennakointi ja viime hetken kiireen välttäminen olivat hyvä keino jaksottaa työntekoa. 

Tässä kertaan lisää ajankäytöstäni tietokoneluokassa, kankaanpainossa ja värikeittiössä.


Portfolion blogin rekisteröimiseen, kuvien keräämiseen, tekstin kirjoittamiseen ja kronologian kokoamiseen käytin yhteensä n. 6 + 3 + 3 tuntia sekä lieveilmiöhin kuten jaloittelutaukoihin, teen keittämiseen ja kirjojen hakemiseen pari tuntia lisää.


 Tyylikorttitaivas?



 Kuvaako portfolio oppimistani ja tekemääni työtä?

Kysymyksen voisin pikemminkin kirjoittaa muotoon "kertooko se, mitä portfolioon ei tullut mukaan, eniten työskentelystäni?" Tällä tarkoitan ottamattomia kuvia työvaiheista, tai ajatuksia ja ideoita, joita en heti kirjannut ylös ja jotka olen saattanut unohtaa tai tehdä niillä jotain aivan muuta.

Portfolion jako osioihin kuvaa silti hyvin sitä, mihin osiin tehtävänannoista keskityin, ja mihin en. Eniten huomiotani saivat:
  1. Tyylikorttien askartelu
  2. Kuvan muokkaus
  3. Kankaanpainoseulan valmistaminen
  4. Etsaus
  5. Painaminen
  6. Reaktiiviväreillä värjääminen
Vähemmälle huomiolle työssäni jäivät
  1. Värit: niiden suunnittelu, kokeilu, sekoittaminen, värireseptit
Tämä näkyy myös portfoliossa, koska värejä käsittelen vain osiossa Värit: Keittiössä sekoittelua.





Opiskelija on terve kun se työskentelee, mutta viisas, kun tietää milloin lopettaa.

Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti