keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Crème de la Garderobe: valokuvista kuosiksi osa 2

Kuvanmuokkaus oli minulle varsin haasteellista! Taidan olla Photoshopin kanssa aika avuton, tai siltä ainakin tuntui, koska vietin kuvien parissa pari arki-iltaa koulun tietokoneluokassa koulupäivän jälkeen, perjantaisten Photoshop-tuntien lisäksi.

Miten siis kuva muokkautuu? Otetaan esimerkiksi Teijan käyttööni lainaama kuva:

Teija Crème de la Garderoben askartelujuhlissa kesäloman viimeisenä sunnuntaina

Ensin kuvasta piti poistaa tausta jotta voisin muokata kuvassa esiintyvän henkilön ns. painokelpoiseksi.

 

Kuva, josta olen poistanut taustan


Lähdin liikeelle postamalla kuvasta värit joko Grayscalella tai Levels-valintaa käyttämällä. Sen jälkeen kuva piti vielä litistää jotta jäljelle jäisi vain mustat alueet sekä valkoiset alueet. 
 

Kuva, jonka kontrastia ja mustavalkoisuutta olen säätänyt


Kuvien muokkaus ei oikein luonnistunut, ja aloin jo inhota koko tehtävää, koska ongelmana (tahi haasteena jos toiveikkaita ollaan) oli se, etten tiennyt, milloin kuva olisi tarpeeksi muokattu ollakseen kelvollinen kankaaseen painettavaksi. 

Läpimurto tapahtui, kun törmäsin Maija Pellonpää-Forssin kirjassa Kankaanpainanta mainintaan etsauksesta. Etsauksessa kankaasta poistetaan väriä - tämä olisi oivallinen keino saada aikaan valoisat kohdat kuviosta. Kankaan painokuvaan tulisi enemmän eloa, kun siinä olisi sekä kankaan väri että valo- ja varjokohdat. Kerron lisää valinnastani käyttää etsausta tässä kirjoituksessa.

Lisää säätöjä, polku: Photoshop > Image > Adjustments > Levels
sekä Filter > Filter Gallery > Artistic > Stamp

Lopulta Stamp oli se säätö, joka tuotti minua parhaiten tyydyttävän lopputuloksen. Kuvaan tulee selkeärajaiset varjokohdat painovärillä, väriä itse kankaasta, ja valoisat kohdat ovat etsauksen valkaisemat.

Heti alkaa näyttää paremmalta. Käytin Stampissa kolme (3) kerrosta.


Valmis sommittelu A4-kokoiseksi tulosteeksi 


Kaikkien kuvien muokkaamisessa Stampilla riitti töitä! Jatketaan siitä. Tai voit lukea mitä tein kankaanpainossa toisen kuosin parissa sillä välin kun valokuvia ei ollut vielä tarpeeksi kankaaksi asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti