torstai 11. huhtikuuta 2013

Printit ja brodeeraukset: jakson päätös

 Päätösarviointi: Printit ja brodeeraukset

 
Tehdyt printit ja brodeeraukset: 
Merikartat: hamppukankaisille n. 50 x 70 cm kokoisille liinoille painettuja vanhoja merikarttoja pyyheliinoiksi, laudeliinoiksi, taikinankohotusliinoiksi... Jokaiseen merikarttapyyhkeeseen tulee vinonauhalla reunat sekä ripustuslenkki. Merikarttapyyhesarjan nimeksi tulee mahdollisesti Reitit.
Paisley: paisley-kuosilla tulee kasseja, jotka on ommeltu kierrätyskankaista. Tällä hetkellä suunnitelmissa on kaksi väri: oranssi-beige-ruskea ruskealle kankaalle sekä turkoosi-sininen-beige kitinväriselle kankaalle.  Kassit ovat suhteellisen isoja joten niiden pitää kestää kulutusta, ja niihin tulee vuori kierrätyskankaasta sekä pohja synteettisestä huovasta. Itse kuvio brodeerataan kankaaseen.
Pitsiliina: pitsiliinakuvio on valokopiokoneella kopioitu pienestä virkatusta liinasta, negatiivina tulostettu ja tulosteesta tussilla läpi piirretty läpinäkyvälle kalvolle, josta on valotettu silkkipainoseula. Pitsiliinakuviota suunnittelen käyttäväni pieniin pyöreisiin laukkuihin tai pussukoihin. En ole varma valmistanko pussukoihin olkahihnaa vai ei, mutta tarkoitus on käyttää pyöreää muotoa hyväksi. 
Dosetti: dosettiprintti tulee penaaleihin (ts pussukoihin), joihin käytän kierrätettyä kangasta. Printti on valkoisella ruskealla kankaalla, vuoriksi tulee turkoosi kangas, ja penaalin takapuolella tulee brodeerattu kaksivärinen pilleri valkoisella ja turkoosilla. Penaalisarjan nimeksi tulee Järjestys.  
Höyhenet: nämä piirrokset unohtuivat kokonaan
Kota: unikonkotapiirrokset unohtuivat kurssin alun jälkeen täysin, mutta niissä voisi olla brooderattavaksi asti esim. yksityiskohdaksi tuotteeseen. 



Missä onnistuin
Onnistuin keksimään liudan uusia kuvia, jotka ammentavat eri suunnista, eri kulttuureista (tatuointiskene, Intia siirtomaavallan aikaan, perinteiset käsityöt, medikalisaatio, luontoaiheet), sekä piirtämään printtejä suhteellisen monipuolisesti. 
Onnistuin myös keksimään aimo määrän erilaisia tuotteita, jotka toteuttaa.
Panostin paljon palautteen antamiseen ja yritin sitä varsin tosissani, mutta koen etten itse ole saanut paljoa palautetta. Joko antamani palaute ei innostanut sitä antamaan takaisin tai sitten tuotteissani tai piirroksissani ei ole sellaista, joka herättäisi kommentteja.  

 
 
Toteutus
Toteutuksessa on paljon toivomisen varaa, erityisesti tällä tuotemäärällä on vaikea saada mitään valmiiksi. Tämä tarina siis kertaa suurimmilta osin sitä, mitä opin (kantapään kautta) vaikeuksista matkan varrelta ja sattuneista virheistä.
Eräs turhauttavimmista tilantiesta jakson aikana oli, kun en osannut muokata piirroksiani sellaiseen muotoon, että ne olisi saanut automaattidigitoitua brodeerauskelpoisiksi. Tähän kului useita päiviä.
Brodeerattavassa kuviossa kesti 50 min /brodeeraus silloin, kun kaikki sujui täydellisesti eikä lanka kertaakaan katkeillut (saati kymmentä kertaa) tai kuvio koeajosta huolimatta sijoittunut aivan väärälle kohdalle. Kaikkea sellaista voi sattua. 
  
 
Ompeleminen on vaativaa, koska työn on oltava laadukasta, ja minulle on hyvin vaikeaa ommella tasalaatuista jälkeä. Muuta kuin tasaisen huonolaatuista... Samoin huomasin, että jos yritin ryhtyä ompelemiseen yksin, tein paljon virheitä, ja suurin osa ajasta meni purkamiseen ja työvaiheiden järjestyksen arvailuun.

Mikä vaatii vielä kehittämistä
Minun on tehtävä töitä vielä ompelun eteen, sekä ompelun laadun suhteen, että tuotteiden konkreettisen valmistuksen kanssa. Tällä hetkellä mitään tuotteita ei ole valmiina. 
Merikartat: n 100 kpl pyyhettä tarvitsee painaa ja kantata.
Paisley-kassit: kassit tarvitsee ommella ja kitinvärisiin kankaisiin myös brodeerata sininen kuvio.
Dosetit: penaalit ommeltava.
Pitsiliina: kankaisiin suunniteltava brodeeraus, kankaat leikattava, ommeltava pyöreiksi vetoketjullisiksi pusseiksi. 
Sulkakuvia voin yhä käyttää, samoin muita luontoaiheisia piirroksia. 

 
 
Mitä opin 
Opin, että ompeleminen vie paljon aikaa, samoin kärsivällisyyttä. Samoin suunnittelussa pitäisi jotenkin voida huomioida se, että mikään ei mene suunnitelmien mukaan, varsinkaan jos suunnitelmat ovat kunnianhimoiset.
Haluan oppia brodeeraamista enemmän ja tuottamaan monipuolisempia brodeerauksia. Langan kuviota voi manipuloida joten se olisi hyödyllinen taito.
Suunnittelu, suunnittelu, suunnittelu.
 
Tuotteiden myyntikelpoisuus
Olen pyrkinyt tekemään tuotteista myyntikelpoisia joten niiden tarvitsisi vastata asiakaslaatua. 
Kohderyhmiä:
Merikartat: venemessut, mökkeilijät, saaristoturistit, arkiekologiasta kiinnostuneet
Paisley-kassit: kaikki ostoksia tekevät naiset, jotka tarvitsevat paljon tilaa kantamuksilleen, ja jotka pitävät värikkäistä yksityiskohdista
Dosetit: todella huumorintajuiset käsityöihmiset ja järjestyksestä pitävät
Pitsiliinat: kätevää säilytystä kaipaavat, (ehkä?) meikkipussin käyttäjät???
 
Mihin asioihin haluaisin satsata enemmän
Ehdottomasti ompeluun ja sarjatyöhön.
Oman työskentelyn arviointi
Oma työskentelyni oli varsin tehotonta mutta yritin suunnitella ja aikatauluttaa sitä, aikataulut vain eivät pitäneet ollenkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti