maanantai 27. toukokuuta 2013

Kuvallinen ilmaisu: visuaalinen identiteetti ja itsearviointi

Kurssin päätökseen on hyvä lähteä esim. lukemalla tämä  gTIEn Jenni Ahtiaisen blogaus: Kasvun paikka.

Itsearviointi:
Tee valmiiksi Motorola palaute
1. Mikä meni hyvin?
2. Mikä meni huonosti?
3. Mitä opin?
4. Mitä vien käytäntöön?

Pureudu huolella motorolan kysymyksiin ja tee perusteellinen itsearviointi ja anna itsellesi arvosana 1 - 3 ja perustele, miksi antaisit itsellesi jonkin noista arvosanoista.

Encore -blogin ulkoasu täällä

Parhaat tuotekuvat täällä



1. Hyvin meni lähinnä kaikki muut asiat. Ensimmäisellä tunnilla m.m. meni hyvin aikataulun teko.

2. Huonosti meni toteutus. En keksinyt itselleni logoa, koska mielessä kummitteli koko ajan vanha logo. Se oli määrä heivata ikkunasta mutta en keksinyt mitään parempaa tilalle. Valokuvaaminen taas sujui huonosti siitä syystä, että kuvattavat tuotteet puuttuivat. Monta iltaa meni ompelukoneen kanssa tapellessa.

3. Opin, että suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa, jotta työnteko lähtee vauhdilla käyntiin. Esim. 6 viikon jaksossa 1 viikko suunnitteluun, jotta kaikki 5 viikkoa työntekoa lähtee toimeliaasti liikkeelle, ja pysyy realistisessa aikataulussa.

4. Käytäntöön vien
- visuaalisen ilmeen, esim. käyntikorttien persoonallisuuteen panostamisen. Käyntikortteja esitellyt kirja oli oivallinen apu tähän, sillä sen perusteella saatoin pohtia, mitkä minun mielestä ovat toimivia oman firman ensiesittelyjä: millä jään mieleen, muutenkin kuin todella pretentiöösinä yrittäjänä?
- aikatauluttamisen, kalenterityöskentelyn ja käytettyjen työtuntien kirjaamisen
- muiden tekemien töiden seuraamisen


Annan itselleni arvosanan 2, koska pääsen läpi vaikkei mikään mennytkään kuten piti. En edes keksinyt uutta logoa. Samoin otin paljon kuvia ja kokeilin studion käyttöä ja vein tuotteet monipuolisiin ympäristöihin kuvaamista varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti